EXCURSIE DE O ZI GRĂDINA ZOOLOGICĂ PITEȘTI- MUZEUL POMICULTURII ȘI VITICULTURII GOLEȘTI-VILA FLORICA, ȘTEFĂNEȘTI


De o zi

 

Plecam dimineata la ora 8.30 pe traseul Bucuresti-Pitești si ne indreptam catre
Gradina Zoologica, amplasată in Padurea Trivale. Vom avea ocazia sa vedem peste 60 specii de animale, precum
: struțul Emu, păunul, tigrul, leul, ursul, bivolul alb, căprioara, maimuțe, lupi, nutrii, capre de Camerun, papagali exotici, reptile, precum și diferite specii de păsări de pradă.

Ne continuam drumul catre Vila Florica din Ștefănești, dar nu inainte de a servi masa de pranz la un restaurant local. Vom servi supa, felul 2 (ex pulpe de pui dezosate, piure si salata de varza) si desert (ex papanași) și apă.

După masă, vizitam si Vila Florica, devenită din 2020  Muzeul Național „Brătianu”. Vila ascunde istoria celebrei familii de liberali, care a influențat soarta țării aproape un secol, precum și secretele unor mari decizii care s-au finalizat cu realizarea României Mari și a reformelor interbelice. Vila este amplasata într-un frumos parc dendrologic. Istoria domeniului Florica începe acum aproape 200 de ani, fiind atestată documentar în 1829. Creat în stilul neoromânesc, îmbinând modernul cu tradiționalul, unde elementele din lemn sunt predominante, conacul are în prezent 40 de încăperi în care se mai găsește foarte puțin din mobilierul familiei Brătianu. La exterior, pe anumite părți ale fațadelor, se remarcă elemente de arhitectură antică încastrate în perete, precum basoreliefuri cu motivul „Cavalerului trac”, o friză de la Sarmizegetusa, dar și fragmente de capiteluri de la Histria.

Continuam calatoria catre Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, un loc încărcat de istorie și tradiții populare. Este al treilea muzeu ca reprezentare si importanta nationala si intaiul dedicat ocupațiilor poporului roman. Se afla la mai putin de 10 kilometri de municipiul Pitesti, fiind infiintat la 7 iunie 1939 de catre Regele Carol al-II-lea, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu.

Muzeul este format din două mari secții: Secția Istorie – Etnografie și Secția Aer liber, prezentate pe o suprafață de 14 hectare și Conacul Goleștilor.

Construit în 1640, Conacul Goleștilor a fost reședința familiei timp de secole și locul care le-a conferit Goleștilor identitate și puterea de a trece prin vâltoarea istoriei.

Vizitam muzeul sub indrumarea muzeografului, admirăm gospodariile din cadrul Muzeului Satului,  după care ne deconectăm in cadrul unui atelier de pictura pe farfurii sau pictura pe căni (la alegere, căni sau farfurii, pentru intreg grupul). Atelierul se va desfășura sub indrumarea unui meșter popular.

Obiectele pictate vor fi luate acasă de catre copii.

Tariful se calculează in funcție de numărul de participanți.

Tariful include:

– transportul dus-intors cu autocar clasificat;

– ghid insotitor din partea agentiei de turism;

– masa de pranz, cu supa, fel principal si desert si apă

Tariful nu include intrările la obiectivele turistice.

Excursie Vila Florica
  • Informatii de contact

    +40731 477 083
    office@fairbooking.ro
Distribuie:

V-ar putea interesa si...


EXCURSIE DE DOUĂ NOPȚI ȘI TREI ZILE, IN DELTA DUNĂRII

  Ziua I, vineri: Plecam dupa ora 13.00, pe traseul București -Murighiol. Ne cazăm și…

excursie PRAPASTIILE ZARNESTIULUI

EXCURSIE ZARNESTI- PRAPASTIILE ZARNESTIUNUI- CABANA CURMATURA

Plecăm dimineata la ora 07.00, din București și mergem pe traseul Bucuresti-Ploiesti-Predeal-Rasnov-Zarnesti-Fantana  lui Botorog. Facem…

Excursie de trei nopți și patru zile, la Sibiu-Păltiniș- Râpa Roșie-Racoș

Ziua 1: plecare din Bucuresti, la ora 8.00, pe traseul Bucuresti-Pitești -Râmnicu Valcea-Sibiu. Vizităm Muzeul…